Temel Mutfak Teknikleri Deneme Sınavı Sorusu #1380983

Dondurarak Saklama konusunda verilen bilgilerden hangileri doğrudur? I. Dondurma işlemi, meyve ve sebzelerin uzun süreli muhafaza edilmesi için uygulanan en iyi işlemlerden biridir. II. Dondurarak muhafaza ile birçok meyve ve sebzenin rengi, aroması ve besin değeri korunmuş olur. III. Taze meyve ve sebzeler hasat edildikten sonra yapılarında kimyasal, biyokimyasal ve mikrobiyolojik değişimler devam eder. Dondurarak muhafaza ile bu tür reaksiyonlar ya tümden durdurulmakta ya da en aza indirilmektedir. IV. Sebze ve meyveler, bütün veya yarıya kesilerek, dilimler halinde, küp şeklinde dondurabilir V. Aynı zamanda sebzeler parlak renklerini ve lezzetlerini de ön pişirme yapılıp hızlıca donduruldukları için korurlar


I. II.

II. III.

I. III. IV.

II. III. IV.

I. II. III. IV. V.


Yanıt Açıklaması:

Doğru yanıt E seçeneği.dir

Dondurarak Saklama: Dondurma işlemi, meyve ve sebzelerin uzun süreli muhafaza edilmesi için uygulanan en iyi işlemlerden biridir.

Dondurarak muhafaza ile birçok meyve ve sebzenin rengi, aroması ve besin değeri korunmuş olur.

Taze meyve ve sebzeler hasat edildikten sonra yapılarında kimyasal, biyokimyasal ve mikrobiyolojik değişimler devam eder. Dondurarak muhafaza ile bu tür reaksiyonlar ya tümden durdurulmakta ya da en aza indirilmektedir.

Sebze ve meyveler, bütün veya yarıya kesilerek, dilimler hâlinde, küp şek- linde dondurabilir (Demiray ve Tülek, 2010: 36).

Aynı zamanda sebzeler parlak renklerini ve lezzetlerini de ön pişirme yapılıp hızlıca donduruldukları için korurlar (McVety, 2010: 652).

Yorumlar
  • 0 Yorum