Termal ve Spa Hizmetleri Deneme Sınavı Sorusu #505767

Bu bağlamda, hizmetler sektöründe faaliyette bulunan işletmelerde satışa sunulan hizmetlerin pazarlanması, sistem olarak endüstri işletmelerindeki pazarlamaya benzemesine rağmen, kendisine özgü bazı özellikleri içerisinde barındırmaktadır. Söz konusu bu özellikler, esasında hizmetler grubunda nitelendirilen termal ve SPA hizmetlerinde de ortaya çıkmaktadır.
Aşağıdakilerden hangisi termal ve SPA hizmetlerinin pazarlamasını, diğer endüstri ürünlerinin pazarlamasından ayıran temel özelliklerden biri değildir?


Hizmetlerin görünmez (soyut) özelliği

Statü ve marka imajının önemi

Ar-Ge hizmetlerinin arttırılması

Farklı dağıtım kanalları

Ayırt edilemezlik


Yanıt Açıklaması:

Turizm sektörü kapsamında da ele alınan termal ve SPA hizmetlerinin pazarlamasını, diğer endüstri ürünlerinin pazarlamasından ayıran temel özellikler genel itibariyle şöyle sıralanabilir: 1. Hizmetlerin görünmez (soyut) özelliği, 2. Farklı üretim yöntemleri, 3. Kolay bozulabilirlik, 4. Ayırt edilemezlik, 5. Statü ve marka imajının önemi, 6. Tamamlayıcı işletmelere bağımlılık, 7. Farklı dağıtım kanalları, 8. Faaliyetlerin dönemsel özelliği ve arztalep dengesizliği, 9. Ona (hizmete) sürekli sahip olunamaması (sahipsizlik)dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum