Tıbbi Dokümantasyon Deneme Sınavı Sorusu #1318535

Hastalıkların sınıflandırılması ilk başta ölüm nedenleri üzerine yapılırken kaçıncı konferansta ölümcül olmayan hastalıklar da listeye dahil edilmiştir?


5. Konferans

6. Konferans

7. Konferans

8. Konferans

9. Konferans


Yanıt Açıklaması:

ICD 1948 yılında altıncı kez yenilenmiş ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından “Uluslararası İstatistiksel Hastalık, Travma ve Ölüm Sebeplerinin sınıflandırılması” (Manual of the International Statistical Classification of Diseases, Injuries and Causes of Death) adı altında yayımlanarak ölümcül olmayan hastalıkları da içerecek şekilde genişletilmiştir. Altıncı konferansa kadar sadece ölüm nedenlerini kapsayan sınıflandırma yapılırken, bu konferansta
önemli bir değişiklik yapılarak ölüm nedenlerinin yanı sıra hastalık ve travma nedenleri de sınıflandırmaya dahil edilmiştir. Bu konferansta hem hastalık hem de ölümler ile ilgili kapsamlı bir liste kabul edilmiştir. Bununla beraber ölümün temel nedenini seçmede uluslararası kurallar getirilmiş, hayati istatistikler ve sağlık istatistikleri alanında uluslararası işbirliğinin sağlanması konusunda önerilerde bulunulmuştur. 

Yorumlar
  • 0 Yorum