Tıbbi Dokümantasyon Deneme Sınavı Sorusu #1215556

 I. Davet ederek veya evine giderek izlemini yaptığı kişilerin sayı, kimlik ile çeşitli sağlık verileri ve uygulama tarihlerini belirten raporlar oluşturmak.

II. Kendi performansını değerlendirmek ve hizmet sunduğu nüfusun özelliklerini saptayarak vereceği sağlık hizmetini ona göre planlamak.

III.Sağlıkla ilgili olarak kayıtlı kişilere rehberlik yapmak, sağlığı geliştirici ve koruyucu hizmetler ile ana çocuk sağlığı ve üreme sağlığı hizmetlerini vermek.

Aile sağlığı merkezlerinde tutulan kayıtlar sonucu oluşan verilerin analizinde ki amaç/amaçlar nelerdir?


I ve II

Yalnız II

I,II,III

I ve III

II ve III


Yanıt Açıklaması:

Aile sağlığı merkezlerinde tutulan kayıtlar sonucu oluşan verilerin analizinde iki amaç vardır:

  1.  Davet ederek veya evine giderek izlemini yaptığı kişilerin sayı, kimlik ile çeşitli sağlık verileri ve uygulama tarihlerini belirten raporlar oluşturmak.
  2.  Kendi performansını değerlendirmek ve hizmet sunduğu nüfusun özelliklerini saptayarak vereceği sağlık hizmetini ona göre planlamak. Doğru yanıt A'dır. "Sağlıkla ilgili olarak kayıtlı kişilere rehberlik yapar, sağlığı geliştirici ve koruyucu hizmetler ile ana çocuk sağlığı ve üreme sağlığı hizmetlerini verir" maddesi Aile sağlığı merkezinde görevli aile hekiminin görev, yetki ve sorumluluklarındandır. 
Yorumlar
  • 0 Yorum