Tıbbi Ve Psikiyatrik Sosyal Hizmet Deneme Sınavı Sorusu #1151513

Daha çok gelişimsel uyum problemleri ile ilgilenen ve çoğu zaman öğrenci, evlilik ve aile danışmanlığı gibi özgül alanlarda yoğunlaşan meslek grubu aşağıdaki seçenklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir ?


Psikiyatrist

Psikiyatrik sosyal hizmet uzmanı

Psikolojik Danışman

Psikolog

Pedagog


Yanıt Açıklaması:

Psikolog: Terapist olarak çalışan psikologlar dört yılık psikoloji eğitimi alan hatta bu eğitime ilave olarak klinik psikoloji, okul psikolojisi gibi alanlarda master ve doktora eğitimi alan meslek grubudur.

Psikiyatr: Tıp doktorlarıdır. Tıp eğitiminin ardından üç yıl kadar bir akıl sağlığı merkezinde bulunmuş ve bu süre içinde anormal davranışların teşhisi, psikoterapi ve ilaç terapisi konularında uzmanlaşmıştır.

Psikiyatrik sosyal hizmet uzmanı: Hastaların ev ortamı hakkında bilgi toplayan ve toplum kaynaklarından (klinikler, hastaneler, toplum kuruluşları) faydalanması için hastaya yardımcı olan uzmanlardır. 

Daha çok çocuk psikoloji uzmanı olarak nitelendirilen pedagoglar ise çocukluk çağı problemleri ile çalışan ancak artık ülkemizde bir lisans programı olarak yer almayan meslek grubudur.  Doğru yanıt psikolojik danışmandır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum