Tıbbi Ve Psikiyatrik Sosyal Hizmet Deneme Sınavı Sorusu #1357472

"Sosyal çalışmanın sosyal ve örgütsel rol ve sorumluluklarını düzenleyen, yönlendiren ve bilgilendiren politika, mevzuat ve prosedürlerdir."

Yukarıda sosyal hizmet çalışmalarında uygulamalar için gerekli olan kaynaklardan hangisi açıklanmaktadır?


Gerçek bilgi

Mesleki bilgi

Uygulama bilgisi

Teorik bilgi

Pratik bilgi


Yanıt Açıklaması:

Sosyal hizmetin hukuki, politik ve örgütsel bağlamlarına ek olarak uygulamayı şekillendiren geniş bir bilgi tabanı bulunur. Sosyal hizmet çalışmalarında, uygulamalar için gerekli bilginin üç temel kaynağı bulunmaktadır. Bunlar: “teorik bilgi, olgusal bilgi ve uygulama bilgisidir.”

Gerçek bilgi; sosyal çalışmanın sosyal ve örgütsel rol ve sorumluluklarını düzenleyen, yönlendiren ve bilgilendiren politika, mevzuat ve prosedürlerdir. Araştırma ve veri toplama yoluyla kazanılabilecek bilgiler bu kapsamda ele alınırlar. Mevzuat ve hükümet politikaları, sosyal hizmet uygulamalarında önemlidir çünkü sosyal hizmet çalışmalarını etkilemekte ve sıklıkla bunu dikte etmekte, yetkileri, gücü ve görevleri belirtmekte, rehberlik etmektedir. Yerel olduğu kadar, uluslararası mevzuatta da tüm sosyal çalışma alanlarını ilgilendiren önemli ve belirleyici yükümlülükler bulunmaktadır.

Doğru cevap A'dır.

 

Yorumlar
  • 0 Yorum