Toplantı Ve Sunu Teknikleri Deneme Sınavı Sorusu #354365

Aşağıdakilerden hangisi bir kongre için temel gelir kaynakları arasında sayılamaz?


Katılımcıların kayıt ücretleri

Sponsorluk

Telifler

Bağışlar ve destekler

Lisanslı ürünler


Yanıt Açıklaması:

Toplantının harcama alanları belirlendikten sonra özellikle kongre, konferans gibi toplantılarda bu harcama kaynaklarını ve çeşitli kongre aktivitelerini desteklemek için gelir kaynakları tanımlanır. O¨rneğin bir kongre için temel gelir kaynakları:Toplantının harcama alanları belirlendikten sonra özellikle kongre, konferans gibi toplantılarda bu harcama kaynaklarını ve çeşitli kongre aktivitelerini desteklemek için gelir kaynakları tanımlanır. O¨rneğin bir kongre için temel gelir kaynakları:
-Katılımcıların kayıt ücretleri: Bu gelir kaynağı her tür kongre için temel sabit gelir kaynağıdır.
-Sponsorluk: Diğer etkinlikler gibi kongrelerin de sponsorların desteği olmadan düzenlenmesi neredeyse imka^nsızdır. Sponsorların etkinliğe desteği ayni, nakdi ve hizmet yardımı şeklinde olabilmektedir. Sponsorlar, ürün bağışları, performans, medya teşvikleri, seyahat ve konaklama masrafları gibi çeşitli alanlarda etkinliğe destek olabilmektedir
-Bağışlar ve destekler: Bir kongrenin bağış ve destekleri yerel yönetimlerden olabileceği gibi çeşitli kurumlardan da sağlanabilmektedir.
-Lisanslı ürünler: Eğitim materyalleri, geçmiş kongrelerin bildiri kitapları, kongreyle ilgili her tür ticari ürünün satışından elde edilen gelirlerdir.
-Reklamlar: Kongre broşürleri, oturum salonları gibi çeşitli reklam alanlarının satışından elde edilen gelirlerdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum