Toplantı Ve Sunu Teknikleri Deneme Sınavı Sorusu #354972

"Bu davranışları sergileyen kimseler, genel olarak toplantılarda sessiz kalıp bilgileri soğurarak analiz etmeye yönelmektedir. Bu tür çalışanların toplantıya yönelik ilgi, beklenti, tutum ve görüşlerini öğrenmek için açık uçlu soruların sorulması önerilmektedir."
Toplantılarda ele alınan sorunlara ek olarak, belirli tipten toplantı davranışlarının da sürecin etkili ya da etkisiz geçmesine etki ettiği düşünülmektedir. Yukarıda bahsedilen davranışı sergileyen kişi aşağıdakilerden hangisidir?


Dışa dönük

İçe dönük

İyimser

Tarafsız gözlemci

Yaratıcı


Yanıt Açıklaması:

İçe dönük: Bu davranışları sergileyen kimseler, genel olarak toplantılarda sessiz kalıp bilgileri soğurarak analiz etmeye yönelmektedir. Bu tür çalışanların toplantıya yönelik ilgi, beklenti, tutum ve görüşlerini öğrenmek için açık uçlu soruların sorulması önerilmektedir. O¨rneğin, "S¸efika Hanım, bu konuyla ilgili ne hissediyorsunuz?" ya da. "Bu konuya ilişkin düşünceleriniz nelerdir?" gibi sorulara bu kimseleri etkin kılmak için başvurulabilir. Bu kişileri tanımlayacak ifadeler genellikle : "hmm, aaaa, galiba, sanırım..." biçiminde olmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum