Toplantı Ve Sunu Teknikleri Deneme Sınavı Sorusu #358390

Görseller bir sunuma büyük katkıda bulunabilir. Görseller zayıfsa, sonuçta iletişim başarısını düşürebilir. Aşağıdakilerden hangisi iyi ve uygun görsellere sahip olunduğunda görsellerin sağlayacağı katkılardan biridir?


Hız

İlgi çekme

Dikkat dağınıklığı

İşitsel zenginlik

Artan maliyet


Yanıt Açıklaması:

-İlgi Çekme: İnsanlar kulağın yanı sıra gözü de çeken şeylere daha çok dikkat etmektedir. Bir konuşmaya açık ve net görüntüler eklemek ilgiyi yakalayabilir veya yeniden canlandırabilir.
-Anlama: İş ve teknolojinin karmaşık doğası bilginin görsel ve sözlü olarak sunulmasını gerektirmektedir. Basit bilgiler bile, duymanın yanı sıra görüldüğü takdirde daha iyi kavranabilir ve anlaşılabilir.
-Netlik ve İçgörü: Tartışmalı bir noktayı ya da sorunu açıklığa kavuşturmak için bir beyaz tahta veya sunum kullanılarak çözülebilir.
-Profesyonel Görüntü: İyi bir konferansa katılan bir sunucu, görselleri önceden hazırlar ve bunları etkili bir şekilde kullanır.
-Verimlilik: Yapılan çalışmalar, aynı mesajın görselleri kullanarak daha hızlı ve genellikle daha iyi iletilebileceğini göstermektedir

Yorumlar
  • 0 Yorum