Toplu İş Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1093183

I- Kapsam dışı personel (işçiler), iş­veren vekilleri, greve katılmayan işçiler ve toplu iş sözleşmesi görüşmelerine işvereni temsilen katılan­lar toplu iş sözleşmesinden yararlanamayacaklardır.

II- Toplu iş sözleşmesinden taraf işçi sendika­sının o işyeri veya işletmedeki üyeleri olan işçiler ve karşı tarafta da işveren veya işve­ren sendikası ilke olarak yararlanacaklardır.

III- Toplu iş sözleşmesi tarafı işçi sendikasına üye olmayanlar, dayanışma aidatı ödeyerek , Cumhurbaşkanının teşmil kararnamesiyle, toplu iş sözleşmesi tarafı isçi sendikasının yazılı izniyle yararlanacaklardır.

Toplu iş sözleşmesinden yararlanma ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğrudur?


Yalnız I

I ve II

I ve III

II ve III

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Kapsam dışı personel (işçiler), iş­veren vekilleri, greve katılmayan işçiler ve toplu iş sözleşmesi görüşmelerine işvereni temsilen katılan­lar toplu iş sözleşmesinden yararlanamayacaklardır. Toplu iş sözleşmesinden taraf işçi sendika­sının o işyeri veya işletmedeki üyeleri olan işçiler ve karşı tarafta da işveren veya işve­ren sendikası ilke olarak yararlanacaklardır. Toplu iş sözleşmesi tarafı işçi sendikasına üye olmayanlar, dayanışma aidatı ödeyerek , Cumhurbaşkanının teşmil kararnamesiyle, toplu iş sözleşmesi tarafı isçi sendikasının yazılı izniyle yararlanacaklardır. Doğru cevap E şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum