Toplum ve İletişim Deneme Sınavı Sorusu #80988

Amatör radyoculuğun ortaya çıkmasıyla gelişen durumlar göz önüne alındığında aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşılabilir?


Amatör radyoculuk, birçok kişinin yayın yapmasına olanak sağlamasıyla kalitesiz yayınların ortaya çıkmasına neden olduğu için radyoya olan ilgiyi azaltır.
Amatör radyoculuk, radyo alıcılarının ve vericilerinin satın alınmasını olumsuz yönde etkiler.
Amatör radyoculuk, birçok insanın izinsiz olarak korsan yayın yapmasına olanak sağlayacağı için denetim altına alınması gerekir.
Amatör radyoculuk, insanların kendi ülkesi adına sürekli ideolojik yayın yapmasını sağlayarak devletini desteklemesine imkan verir.
Amatör radyoculuk, profesyonel radyoculuğa geçmeden önce deneyim kazanmak amacıyla muhakkak yapılması gerekir.

Yanıt Açıklaması: Amatör radyo, kişi ya da kurumların, devlet kontrolü ve büyük medya şirketleri dışında gerçekleştirdikleri amatör yayın etkinliğidir. Bu kavramın ortaya çıkışıyla birlikte birçok devletin, radyo yayınlarını kontrol altına almaya yönelik girişimlerinin arttığı görülmüştür. Bazı yayınların devlet ideolojisine ters düşmesi, toplumun genel ahlak yapısına zarar verme ihtimali gibi nedenlerle, radyo yayınları birçok ülkede kanunlar çerçevesinde yeniden düzenlenmiştir. Doğru cevap C seçeneğidir.
Yorumlar
  • 0 Yorum