Toplum ve İletişim Deneme Sınavı Sorusu #776305

Aşağıdaki verilen haber değerlendirmelerinden hangisi doğrudur?


gazetenin birinci sayfasında manşette yer alan spot diğer spotlara göre daha büyük puntoyla yazılır.
Gazete haberlerinin hangi sayfalarada yer alacağı genel yayın yönetmeni tarafından belirlenir.
Gazete haberlerinin sayfanın neresinde ve nasıl yer alacağına basın kuruluşunun öncelikleri, tercihleri değil kamuoyunun diğer medyalardaki tepkilerine bağlı olarak karar verilir.
Bir gazetede ekonomi sayfasının yer alması, görsel malzemelerin kısılmasına ve ilginin azalmasına sebep olacağından, modern gazetelerde az görülmektedir.
Sürmanşet, gazete logosunun hemen altında diğer manşetlerin üstünde olan haberdir.

Yanıt Açıklaması: b şıkkında; Gazete haberlerinin hangi sayfalarada yer alacağı sayfa editörü ile birlikte yazı işleri müdürü, genel yayın yönetmeni toplanarak belirlenir. c şıkkında; Gazete haberlerinin sayfanın neresinde ve nasıl yer alacağı basın kuruluşunun öncelikleri, tercihlerine bağlıdır. d şıkkında, Bir gazetede ekonomi sayfasının yer alması, görsel malzemelerin kısılmasına ve ilginin azalmasına sebep olacağından, modern gazetelerde az görüldüğü yanlış bir bilgidir. tam tersi uzmanlaşma gittikçe artmaktadır. E şıkkında Sürmanşet, gazete logosunun hemen altında diğer manşetlerin üstünde olan değil, logonun da üstünde olan haberdir. Gerye kalan a şıkkı doğrudur. 39. sayfada örnekle açıklanmıştır.
Yorumlar
  • 0 Yorum