Toplum ve İletişim Deneme Sınavı Sorusu #633023

Stereotip nedir?


Stereotip, toplumsal gruplar arasındaki farklılıkları kategorize etmek amacıyla, belirli toplumsal gruplardaki kişilerin tümünü temsil eden ve bu temsil ilişkisi basite indirgenmiş fiziksel özelliklerle kurulan, klişe karakterlerdir.

 

Stereotip, bireyler arasındaki farklılıkları kategorize etmek amacıyla, belirli toplumsal gruplardaki kişilerin tümünü temsil eden ve bu temsil ilişkisi basite indirgenmiş fiziksel özelliklerle kurulan, klişe karakterlerdir.

 

Stereotip, yerli ve yabancı gruplar arasındaki farklılıkları kategorize etmek amacıyla, belirli toplumsal gruplardaki kişilerin tümünü temsil eden ve bu temsil ilişkisi basite indirgenmiş fiziksel özelliklerle kurulan, klişe karakterlerdir.

 

Stereotip, toplumsal gruplar arasındaki farklılıkları ortadan kaldırmak amacıyla, belirli toplumsal gruplardaki kişilerin tümünü temsil eden ana karakterlerdir.

Stereotip, toplumsal gruplar arasındaki farklılıkları kategorize etmek amacıyla, belirli bir kişiyi temsil eden ve bu temsil ilişkisi basite indirgenmiş fiziksel özelliklerle kurulan, klişe karakterlerdir.


Yanıt Açıklaması:

Televizyon dramları da tıpkı diğer programlar gibi bir program türü olarak ortaya çıkar. Televizyon bu dramlarda tıpkı sinemada olduğu gibi karakterler oluşturur ve bunu yaparken çoğunlukla stereotiplerden yararlanır. Televizyon dünyasında karakterlerin izleyiciler tarafından daha kolay tanımlanabilmesi için, belirli formüller doğrultusunda oluşturulan ve basmakalıp özelliklerle vurgulanan stereotipler kullanı lır. Dizilerdeki karakterlerin çoğunu bu stereotipler oluşturur. Stereotip, toplumsal gruplar arasındaki farklılıkları kategorize etmek amacıyla, belirli toplumsal gruplardaki kişilerin tümünü temsil eden ve bu temsil ilişkisi basite indirgenmiş fiziksel özelliklerle kurulan, klişe karakterlerdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum