Toplum ve İletişim Deneme Sınavı Sorusu #615478

Bilgi ve ağ ekonomisinin yarattığı hızlı değişim, küresel anlamda değişikliğe de işaret eder. Aşağıdakilerden hangisi bu değişikliğe uymamaktadır?


Ağ endüstrileri gelişmektedir. Bu, ne kadar çok mobil telefon, bilgisayar ya da internet kullanıcısı varsa ağ üzerindeki tüm yapıların kuramsal olarak daha değerli olacağı yaklaşımına dayanır.

Bilgi ürünleri, doğası gereği rakipsiz ve tükenmezdir. Dolayısıyla yatırım maliyetleri -yazılım olarak- karşılandıktan sonra maliyetsiz olarak sonsuz sayıda kopyalanabilir.

İnsanlar sonsuz mutluluğu yakalamakta, insan ömrü uzamaktadır.

Hiçbir ürünün aynı olmadığı kişiselleştirilmiş ürünler ortaya çıkmakta ve yaygınlaşmaktadır.

Sermayenin küresel hareketliliği ekonomilerin işleme sistemini temelden değiştirmektedir.


Yanıt Açıklaması:

Ağ endüstrileri gelişmektedir. Bu, ne kadar çok mobil telefon, bilgisayar ya da internet kullanıcısı varsa ağ üzerindeki tüm yapıların kuramsal olarak daha değerli olacağı yaklaşımına dayanır.Bilgi ürünleri, doğası gereği rakipsiz ve tükenmezdir. Dolayısıyla yatırım maliyetleri -yazılım olarak- karşılandıktan sonra maliyetsiz olarak sonsuz sayıda kopyalanabilir. Hiçbir ürünün aynı olmadığı kişiselleştirilmiş ürünler ortaya çıkmakta ve yaygınlaşmaktadır. Sermayenin küresel hareketliliği ekonomilerin işleme sistemini temelden değiştirmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum