Topluma Hizmet Eğitimi Deneme Sınavı Sorusu #699940
“Topluma hizmet eğitimi çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikler toplumun ve üniversitelerin amaçlarının kesiştiği yerlerin belirlenmesi ve karşılıklı yararların tanımlanması bağlamında toplumsal ve kurumsal açıdan önemlidir. Üniversitelerin toplumda yer alan paydaşlarla yapacakları ortaklıklar üniversitelerin topluma yabancılaşmasını engellemenin yanı sıra, sahip oldukları kurumsal kapasite, insan ve madde kaynakları ve bilgi birikimiyle sürdürülebilir toplumsal kalkınmaya da katkı sağlayacaktır.”
Yukarıda verilen tanım Hutchison’un topluma hizmet eğitiminin yükseköğretim kurumlarında kurumsallaşmasına ilişkin altı temel sistem bileşenlerinden hangisi altında ele alınmaktadır?
Yönetsel Liderlik |
Merkezi Koordinasyon |
Öğretim Elemanı Desteği ve Katılımı |
Öğrenciler Tarafından Sahiplenme |
Toplumsal Ortaklıklar |
Toplumsal Ortaklıklar: Üniversiteler, içinde yer aldıkları toplumla aynı kültürel yapıda etkinlik gösterirler ve ortak sorun ve gelecek algısına sahiptirler. Topluma hizmet eğitimi çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikler toplumun ve üniversitelerin amaçlarının kesiştiği yerlerin belirlenmesi ve karşılıklı yararların tanımlanması bağlamında toplumsal ve kurumsal açıdan önemlidir. Üniversitelerin toplumda yer alan paydaşlarla yapacakları ortaklıklar üniversitelerin topluma yabancılaşmasını engellemenin yanı sıra, sahip oldukları kurumsal kapasite, insan ve madde kaynakları ve bilgi birikimiyle sürdürülebilir toplumsal kalkınmaya da katkı sağlayacaktır. Bu bağlamda topluma hizmet eğitiminin kurumsallaşmasına yönelik toplumsal ortaklıklar başka bir sistem bileşeni olarak tanımlanır.
Yorumlar
- 0 Yorum