Topluma Hizmet Eğitimi Deneme Sınavı Sorusu #699044

Pragmatist felsefeye göre eğitim nasıl tanımlanmaktadır?


Akıl, sevgi, değerler ve bilgelik önemlidir. Eğitim, ruhu iyiye çevirme işidir.

İşe vuruk bireyler yetiştirmeyi temel düşünce olarak kabul ederek, bu doğrultuda bireyleri yaşamda gereksinme duyacakları bilgileri edinmeleri yolunda güçlü ve ehliyetli bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlar.

Varlık ve nesneler (gerçekler) önemlidir. Önemli kişilere zihinsel eğitim verilmelidir.

İnsanın gerçekleşmemiş iç varlığı ve özgürlük önemlidir. Çevresel faktörler bireyi ve özgürlüğünü etkiler. Bu nedenle toplumsal olgu ve olaylar bireyi etkiler düşüncesi önemlidir.

Eğitim yaşama hazırlıktır ve dünyanın gerçekleri tanıtılır. Okulun temel görevi; geleneği sürekli olarak takdir etmek ve etken biçimde aktarmaktır.


Yanıt Açıklaması:

'Akıl, sevgi, değerler ve bilgelik önemlidir. Eğitim, ruhu iyiye çevirme işidir.' ifade idealizm felsefe akımının eğitim üzerine görüşüdür. 'Varlık ve nesneler (gerçekler) önemlidir. Önemli kişilere zihinsel eğitim verilmelidir.' ifade realizm felsefe akımının görüşüdür. 'İnsanın gerçekleşmemiş iç varlığı ve özgürlük önemlidir. Çevresel faktörler bireyi ve özgürlüğünü etkiler. Bu nedenle toplumsal olgu ve olaylar bireyi etkiler düşüncesi önemlidir.' ifade varoluşçuluk felsefe akımının eğitim üzerine görüşüdür. 'Eğitim yaşama hazırlıktır ve dünyanın gerçekleri tanıtılır. Okulun temel görevi; geleneği sürekli olarak takdir etmek ve etken biçimde aktarmaktır.' ifade daimicilik eğitim felsefesi akımının eğitim üzerine görüşüdür.

Yorumlar
  • 0 Yorum