Topluma Hizmet Eğitimi Deneme Sınavı Sorusu #1055671

I. E-portfolyo portalında, öğretmen adaylarının birbirlerinin raporlarını görmeleri engellenmiştir.

II. E-portfolyo yaklaşımında, rehber öğretmen ve danışmanlar tarafından verilen notların ortalaması alınmaktadır.

III. Danışmanlar, raporlara sadece dönem başında veya dönem sonunda dönüt vermektedirler. 

IV. Raporlara danışmanların verdiği geri bildirimler, öğrencilerin motivasyonunu düşürmektedir.

Yukarıda Toplum Hizmet Uygulamaları değerlendirme yaklaşımlarından olan e-portfolyo sistemine ilişkin bilgiler verilmiştir. Verilenlerden hangileri doğrudur?


I ve II

I ve III

I ve IV

II ve III

II ve IV


Yanıt Açıklaması:

Her rapor rehber öğretmen ve danışman tarafından eportfolyo portalı aracılığı ile elektronik ortamda incelenmekte ve değerlendirmektedir. Raporlara verilen haftalık geribildirimler ile öğretmen adaylarının hatalarını görmeleri sağlanmaktadır. Öğretmen adaylarının aldıkları geribildirimler doğrultusunda haftalık raporlarında yaptıkları düzeltmeler takip edilerek, öğretmen adaylarının uygulama öğretmeni ve danışmanlarından gelen uyarı ve önerileri ne derece dikkate almış olduğu ve uygulama için sarf ettiği çaba da nesnel bir şekilde değerlendirilmiş olmaktadır. E-portfolyo portalında, öğretmen adaylarının birbirlerinin raporlarını görmeleri engellenmiştir. Öğretmen adayının yüklediği raporlar sadece rehber öğretmeni ve danışmanı tarafından
görüntülenebilmektedir. Bu bağlamda, öğretmen adaylarının özgün raporlar hazırlamaları son derece önemlidir. Ancak portaldaki forum/tartışmalar bölümünde öğretmen adaylarının ders ile ya da genel konular ile ilgili fikir alışverişinde bulunmaları mümkündür.

Yorumlar
  • 0 Yorum