Topluma Hizmet Eğitimi Deneme Sınavı Sorusu #705099

Aşağıdakilerden hangisi Açıköğretim Fakültesi Okul öncesi Öğretmenliği Lisans Programı Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında “Bilinçlendirme”ye yönelik etkinliklerden birdir?


Geri Dönüşüm Bilincinin Kazandırılması

Oyuncak Toplama

Kitap Toplama

Bilgisayar Eğitimi

Resim ve Seramik Eğitimi


Yanıt Açıklaması:

2011-2012 öğretim yılında, Açıköğretim Fakültesi Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında öğretmen adayları, on üç hafta süresince üç etkinlik gerçekleştirmektedir. Gerçekleştirilecek etkinliklerden birincisi materyal toplamaya; ikincisi bilinçlendirmeye üçüncüsü ise beceri kazandırmaya yönelik olarak planlanmaktadır ve her etkinlik için öğretmen adaylarına farklı alternatifler sunulmuştur.
- Materyal toplama: Bu etkinlik, okul öncesi dönem çocuklarının gelişimi açısından önem taşıyan materyallerin toplanması ve işlevsel bir şekilde kullanımının sağlanmasına yöneliktir. Öğretmen adayları etkinlik kapsamında sunulan iki alternatiften birini seçerek uygulamak durumundadır. Bu kapsamda sunulan alternatifler “Oyuncak Toplama” ve “Kitap Toplama” etkinlikleridir.
- Bilinçlendirme: Bu etkinlik, okul öncesi dönem çocuklarının belirli konularda bilinçlendirilmesine yöneliktir. Öğretmen adayları etkinlik kapsamında sunulan iki alternatiften birini seçerek uygulamak durumundadır. Bu kapsamda sunulan alternatifler “Çevre Eğitimi” ve “Geri Dönüşüm Bilincinin Kazandırılması ” etkinlikleridir.
- Beceri kazandırma: Bu etkinlik, okul öncesi dönem çocuklarının becerilerinin geliştirilmesine yöneliktir. Öğretmen adayları etkinlik kapsamında sunulan iki alternatiften birini seçerek uygulamak durumundadır. Bu kapsamda sunulan alternatifler “Bilgisayar Eğitimi” ve “Resim ve Seramik Eğitimi” etkinlikleridir.

Yorumlar
  • 0 Yorum