Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Deneme Sınavı Sorusu #928650

Aşağıdakilerden hangisi RTÜK tarafından yapılan ve Türkiye genelini temsil eden ‘Kadınların Televizyon İzleme Eğilimleri Araştırması’na göre doğrudur?


kadınlar tarafından en az izlenen programları eğitici ve sağlık programları oluşturmaktadır

kadınların günlük televizyon izleme saati ortalama 9.43’tür.

kadınların eğitim düzeyleri ve medeni durumları ile televizyon izleme saatleri arasında anlamlı bir ilişki yoktur

evli ve ilkokul mezunu kadınların televizyon izleme oranlarının, bekâr ve lisans/yüksek lisans mezunu kadınların televizyon izleme oranlarından daha azdır

kadınların yarıdan fazlası televizyonda en çok haber programları izlemektedir


Yanıt Açıklaması:

RTÜK tarafından yapılan ve Türkiye genelini temsil eden ‘Kadınların Televizyon İzleme Eğilimleri Araştırması’na göre de kadınların program tercihleri literatürde ifade edilenlerle paralellik göstermektedir. Araştırma sonuçlarına göre kadınların günlük televizyon izleme saati ortalama 4.43’tür. Araştırmada kadınların eğitim düzeyleri ve medeni durumları ile televizyon izleme saatleri arasında anlamlı bir ilişkinin olduğu, evli ve ilkokul mezunu kadınların televizyon izleme oranlarının, bekâr ve lisans/yüksek lisans mezunu kadınların televizyon izleme oranlarından daha yüksek olduğu bulunmuştur. Kadınların yarıdan fazlası televizyonda en çok yerli dizileri izlemekte, yerli dizileri ise haber bültenleri, sabah kuşağı kadın programları takip etmekte; en az izlenen programları ise eğitici ve sağlık programları oluşturmaktadır. (http://kadininstatusu.aile.gov.tr/ data/542a8e0b369dc31550b3ac30/media.pdf)

Yorumlar
  • 0 Yorum