Toplumsal Tabakalaşma ve Eşitsizlik Deneme Sınavı Sorusu #465815

Aşağıdakilerden hangisi radikal demokrasi projesinin temel varsayımlarından biri değildir?


Eski sınıf dayanışmalarını benimsemektedir.

Çağdaş toplum artan bir farklılaşma, toplumsal ilişkiler ve deneyimlerin bir çeşitlenmesi, yaşam tarzlarının çoğulluğu ve kişisel kimliklerin fazlalaşması ile karakterize olmaktadır

Radikal demokrasinin, toplumsal ilişkilerin bu çok katlılığına, insanların farklı gereksinimlerini ve deneyimlerini tanıyan karmaşık ve farklı eşitlik kavramlarıyla yanıt vermesi gerekmektedir.

İlk koşul olarak sınıf kategorisinin terk edilerek ve bunun yerine kentsel, ekolojik, anti-otoriter, anti-kurumsal ve feminist hareketler gibi farklı kimlik ve siyasetleri ifade eden yeni toplumsal hareketlerin radikal demokrasi siyasetinin temel özneleri olması gerekir.

Radikal demokrasi liberal demokratik ideolojiyi tümüyle yadsımak yerine, liberal demokrasiyi radikal ve çoğulcu demokrasi yönünde derinleştirmek ve yaygınlaştırmak gerektiğini savunmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Eski sınıf dayanışmaları bozulmuştur ve başka kimliklere dayanan ve başka baskılara karşı olan toplumsal hareketler -cinsiyet, ırk, etniklik, cinsellik vb. ile ilgili olarak- çoğalmıştır.

 

Yorumlar
  • 0 Yorum