Tüketici Davranışları Deneme Sınavı Sorusu #1268534

Hill ve Gardner’a göre ruh halinin bireyler üzerindeki etkileri arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?


Bireyin bilgiden maruz kalması ve yeniden bilgiyi alması durumunda, ruh hali bi­reyin bilgiyi hatırlama yeteneğini etkileyebilir.

Ruh halleri hükümleri, ruh haliyle uyuşan maddelere göre bellekte daha erişilebilir olduğundan, ruh haline ilişkin yargılar önyargılı hale getirebilir.

Ruh halinin etkilerinin sonuçları pazarlama içeriğinde hizmetle karşılaşma alanı, satın alma noktası uyarıcıları ve pazarlama iletişimi şeklinde ortaya çıkabilir.

Olumlu ruh halleri, bireylerin beklenen olumlu sonuçlara sahip davranışlara katıl­ma olasılığını arttırır ve bireylerin beklenen olumsuz sonuçlara sahip davranışlara katılma olasılıklarını azaltır.

Olumlu ruh halleri, belirli bir davranışa pozitif ilişkilerin bellekte erişilebilir olabi­leceği olasılığını artırabilir ve bu nedenle davranışın gerçekleştirilme olasılığını da artırabilir


Yanıt Açıklaması:

Durumsal Etkiler: Ruh Hali ve Tüketim Durumları

Ruh halinin bireyler üzerindeki etkileri aşağıdaki gibi­dir (Hill ve Gardner, 1987, s. 408):

  • Bireyin bilgiden maruz kalması ve yeniden bilgiyi alması durumunda, ruh hali bi­reyin bilgiyi hatırlama yeteneğini etkileyebilir.
  • Ruh halleri hükümleri, ruh haliyle uyuşan maddelere göre bellekte daha erişilebilir olduğundan, ruh haline ilişkin yargılar önyargılı hale getirebilir.
  • Olumlu ruh halleri, bireylerin beklenen olumlu sonuçlara sahip davranışlara katıl­ma olasılığını arttırır ve bireylerin beklenen olumsuz sonuçlara sahip davranışlara katılma olasılıklarını azaltır.
  • Olumlu ruh halleri, belirli bir davranışa pozitif ilişkilerin bellekte erişilebilir olabi­leceği olasılığını artırabilir ve bu nedenle davranışın gerçekleştirilme olasılığını da artırabilir. Bu ruh hali etkilerinin sonuçları üç pazarlama içeriğinde uygulanabilir: hizmetle karşılaşma alanı, satın alma noktası uyarıcıları ve pazarlama iletişimi.
Yorumlar
  • 0 Yorum