Tüketici Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #580560

Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'ndaki kredi kartına ilişkin düzenlemeler hakkında aşağıdaki önermelerden hangisi yanlıştır?


Kart hamili, banka kartı veya kredi kartı hizmetlerinden yararlanan gerçek veya tüzel kişidir.

Kart kullanımından doğan sorumluluk, sözleşme imzalandığı ve kartın zilyetliğine geçtiği veya fiziki^ varlığı bulunmayan kart numarasının öğrenildiği andan itibaren, kart hamiline aittir.

Kredi kartı ile yapılan işlemlere, son ödeme tarihinden itibaren on gün içinde, kart çıkaran kuruluşa başvurmak suretiyle itiraz edilebilir.

Kart hamili adresinde meydana gelen değişiklikleri, değişiklik tarihinden itibaren onbeş gün içinde kart çıkaran kuruluşa bildirmekle yükümlüdür.

Kart çıkaran kuruluşlar, reşit olmayan ek kart hamilleri adına düzenlenen banka ve kredi kartlarının bu kişilere teslimini sağlamakla yükümlüdür.


Yanıt Açıklaması:

Kart çıkaran kuruluşlar, banka kartı ve kredi kartlarının asıl kart hamiline teslim edilmesini sağlayacak önlemleri almak, reşit olmayan ek kart hamilleri adına düzenlenen banka ve kredi kartlarının asıl kart hamillerine teslimini sağlamakla yükümlüdür.

Yorumlar
  • 0 Yorum