Tüketici Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #809415

Devre tatil sözleşmelerinde ön bilgilendirme hakkında aşağıdakilerden hangisi doğrudur?


Satıcı veya sağlayıcı devre tatil, uzun süreli tatil hizmeti, değişim ve yeniden satış sözleşmelerinin kurulmasından en az bir gün önce tüketicilere yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile ön bilgilendirme formu vermek zorundadır.

Kayıtlı veri saklayıcısından yalnızca elektronik posta anlaşılır. 

Özendirici yöntemler kullanarak tüketiciye bir davette bulunulması halinde, bu davetin içeriği ve ticari amacının tanıtım faaliyetinden sonra tüketiciye bildirilmesi yeterlidir.

Devre tatil sözleşmelerine ilişkin ön bilgilendirme formunda tüketicinin ödemesi gereken toplam fiyata yer verilmesi zorunlu değildir.

Devre tatil sözleşmelerine ilişkin ön bilgilendirme formunda cayma hakkına ilişkin detayların yer alması zorunlu değildir.


Yanıt Açıklaması:

Kalıcı Veri Saklayıcısı: Katılımcının gönderdiği veya kendisine gönderilen bilgiyi, bu bilginin amacına uygun olarak makul bir süre incelemesine elverecek şekilde kaydedilmesini ve değiştirilmeden kopyalanmasını sağlayan ve bu bilgiye aynen ulaşılmasına imkân veren kısa mesaj, elektronik posta, internet, disk, CD, DVD, hafıza kartı ve benzeri her türlü araç veya ortamdır.  özendirici yöntemler kullanarak tüketiciye bir davette bulunması halinde, bu davetin içeriği ve ticari amacının tanıtım faaliyetinden önce yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile tüketiciye bildirilmesi zorunludur. Devre tatil sözleşmelerine ilişkin ön bilgilendirme formunda Sözleşme konusu hakkın kullanımı için ödenecek tüm vergiler dahil toplam fiyat belirtilmelidir. Devre mülk hakkı veren sözleşmelerde “Bu
sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkınız bulunmaktadır.” ibaresi bulunmalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum