Türev Araçlar Deneme Sınavı Sorusu #900795

............... teorisinin altında yatan temel varsayım, farklı vadelerdeki tahvillerin birbirlerinin ikamesi oldukları şeklindeki varsayımdır. Bu varsayım, farklı vadelere sahip tahvillerden birinin beklenen getirisinin diğerinin beklenen getirisini etkileyeceği anlamına gelmekte ancak yatırımcının bir vadeyi diğerine terchi edebilmelerine de olanak sağlamaktadır.

 

Faiz oranlarının vade yapısını açıklamaya yönelik olarak geliştirilen ve yukarıdaki metinde yer alan boşluğa gelmesi gereken kuramın adı hangi seçenekte verilmiştir?


Bekleyişler

Likidite primi

Bölünmüş piyasalar

Faiz paritesi

Fisher etkisi


Yanıt Açıklaması:

Likidite primi teorisine göre uzun vadeli bir tahvilin faiz oranı, bu tahvilin vade süresi içerisinde gerçekleşmesi beklenen kısa vadeli faiz oranlarının ortalamasına bir likidite priminin ilave edilmesi ile bulunacak değere eşit olacaktır.

Likidite primi teorisinin altında yatan temel varsayım, farklı vadelerdeki tahvillerin birbirlerinin ikamesi oldukları şeklindeki varsayımdır. Bu varsayım, farklı vadelere sahip tahvillerden birinin beklenen getirisinin diğerinin beklenen getirisini etkileyeceği anlamına gelmekte ancak yatırımcının bir vadeyi diğerine terchi edebilmelerine de olanak sağlamaktadır. Doğru cevap B'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum