Turizm Için Almanca 2 Deneme Sınavı Sorusu #1193184

"Die Geschichte des traditionellen türkischen Hamams, geht bis ins Mittelalter zurück. Mehr noch: Die meisten der aktuell betriebenen Hamams in der Türkei sind viele Hundert Jahre alt." 

Wie lautet die angemessene Übersetzung ins Türkische?


Geleneksel Türk hamamının tarihi, Orta Çağ'a kadar uzanmaktadır. Dahası, şu anda Türkiye'de faaliyet gösteren hamamların çoğu yüzlerce yıllıktır.

Geleneklere göre Türk hamamı Orta Çağ'da ön plandaydı. Şu sıralar Türkiye'de faaliyette bulunan çok az hamam o yüzyıldan kalmadır.

Geleneklerden yola çıkıldığında Türk hamamının tarihi Orta Çağ'a dayanmaktadır. Ayrıca Türkiye'deki birçok hamam onlardan etkilenmiştir.

Türk hamamının tarihi geleneği, Orta Çağ'dan izler taşır. En çok da Türkiye'de faal olan hamamların tamamı sayıldığında yüzden fazla olduğu ortadadır.

Orta Çağ'a kadar uzanan geleneksel Türk hamamın şu anda revaçta olmasının yıllardır Türkiye'de faaliyet göstermesinden kaynaklandığı bir gerçektir.


Yanıt Açıklaması:

"Die Geschichte des traditionellen türkischen Hamams, geht bis ins Mittelalter zurück. Mehr noch: Die meisten der aktuell betriebenen Hamams in der Türkei sind viele Hundert Jahre alt." metni Türkçeye çevrildiğinde: Geleneksel Türk hamamının tarihi, Orta Çağ'a kadar uzanmaktadır. Dahası, şu anda Türkiye'de faaliyet gösteren hamamların çoğu yüzlerce yıllıktır.

Diğer şıklar uymamaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum