Turizm Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #761952

Aşağıdakilerden hangisi içsel pazarlamanın işlevlerinden birisi değildir?


Çalışanları müşteri odaklı hizmet sunmaya teşvik etmek yoluyla hizmet pazarlaması kapsamındaki rollerini üstlenmelerini sağlamak;

Başarılı çalışanları işletmeye çekmek ve bunları işletmede tutmak, yani işletmede çalışmaya devam etmelerini sağlamak;

Baskı yoluyla çalışanların verimliliğini en üst düzeye çıkartmak;

Eğitim yoluyla çalışanların bilgi ve becerilerini arttırarak görevlerini daha iyi yerine getirmelerini sağlamak;

İşletme içinde farklı birimlerin birbirlerine sundukları hizmetlerdeki kalite düzeyini ve birimler arası koordinasyonu arttırmak.


Yanıt Açıklaması:

İçsel pazarlamada özü itibarıyla, işlerinde tatmin olmuş çalışanların müşteri tatmini ve sadakati yaratmada kritik öneme sahip olduğu düşüncesinden yola çıkılarak, dört temel işlev belirlenmiştir: 1. Çalışanları müşteri odaklı hizmet sunmaya teşvik etmek yoluyla hizmet pazarlaması kapsamındaki rollerini üstlenmelerini sağlamak; 2. Başarılı çalışanları işletmeye çekmek ve bunları işletmede tutmak, yani işletmede çalışmaya devam etmelerini sağlamak; 3. Eğitim yoluyla çalışanların bilgi ve becerilerini arttırarak görevlerini daha iyi yerine getirmelerini sağlamak; 4. İşletme içinde farklı birimlerin birbirlerine sundukları hizmetlerdeki kalite düzeyini ve birimler arası koordinasyonu arttırmak. Bu bilgiler ışığında doğru cevap “C” şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum