Turizm Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #759659

Ülkemizde Yalova'nın kaplıcalarıyla anılmasını turizm ürünlerinin özelliklerinden hangisiyle açıklayabiliriz?


Ulaşılabilirlik

Etkinlikler

İmaj

Çekicilik

Turizm işletmeleri


Yanıt Açıklaması:

Ulaşılabilirlik: Ulaşılabilirlik, turistik merkezlerin pazardaki hedef kitleye olan yakınlığını ve onlara düşük
maliyetle ulaşabilme olanağını ifade etmektedir (Ünüsan ve Sezgin, 2007).

Turizm İşletmeleri:Turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmeler; ulaştırma işletmeleri, konaklama işletmeleri, yiyecek-içecek işletmeleri, seyahat işletmeleri (tur operatörleri ve seyahat acenteleri), rekreasyon işletmeleri, hediyelik eşya işletmeleri ve diğer yan hizmet işletmeleridir (Ünüsan ve Sezgin, 2007).

İmaj:İmaj, bir ürünün, tüketiciler tarafından algılanma biçimi ile ilintilidir. Aaker’a (1991) göre imaj, tüketicinin zihninde anlamlı bir şekilde organize olmuş çağrışımlar kümesidir. İmaj, çoğu zaman bir turizm bölgesinin diğerine tercih edilmesinin nedeni olabilmektedir.

Etkinlikler: Etkinlikler, bir turizm ürününü oluşturan en önemli unsurlardan biri olmakla birlikte özellikle son dönemlerde tek başına bir turistik ürün olabilmektedirler. Festivaller, fuarlar, kongreler, spor organizasyonları, olimpiyatlar bu grupta düşünülebilir.

Çekicilik:Bir tüketiciyi turizm ürününü satın almaya yönlendiren temel unsurlardan biridir. Turistik bir ürünün satın alınması için diğer unsurlara ek olarak çekici de olması
gerekmektedir. Çekicilikler; “doğal ve insan yapısı çekicilikler”, “sosyokültürel çekicilikler”, “ekonomik çekicilikler” ve “psikolojik çekicilikler” olarak dört grupta incelenebilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum