Turizm Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #759665

Bir ülkede yaşanan ekonomik kriz döneminde, potansiyel yerli turistlerin talebinde yaşanan azalmalara bağlı olarak o ülkede faaliyet gösteren otellerin, iç pazara yönelik ürünlerinde talebin koşullarını dikkate alarak fiyatlama yapmaları fiyatlandırmanın amaçlarından hangisiyle açıklanabilir?


Rekabeti Karşılamak

Savunmak

Kâr Elde Etmek

Mevcut Durumu Korumak

Turizm Pazarına Nüfuz Etmek


Yanıt Açıklaması:

Rekabeti Karşılamak:İşletmenin çalıştığı faaliyet alanında aynı ürünleri üreten çok sayıda işletme var ise fiyatlama, rekabeti karşılama amacını taşıyabilir (Rızaoğlu, 2004). 

Savunmak: Turizm işletmeleri kimi zaman sektörde yaşanan sert rekabetten, ekonomide yaşanan değişimlere bağlı olarak talepteki azalmalardan ve turizm talebini etkileyen çok sayıdaki gelişmeden kendilerini korumak amacıyla da fiyatlama yapabilmektedir (Kozak, 2010).

Kâr Elde Etmek:Tatmin edici ya da en üst düzeydeki bir kâr hedefine ulaşmak, tüm ticari işletmelerin olduğu gibi turizm işletmelerinin de başlıca fiyatlama amaçları arasında yer almaktadır.

Mevcut Durumu Korumak: Turizm işletmeleri, fiyat belirlerken bazen yalnızca mevcut durumlarını korumak isteyebilirler. Mevcut durumu korumak, daha çok girişken yapıda olmayan ve rekabetten çekinen turizm işletmelerinin benimseyebileceği bir fiyatlama amacıdır (Kozak, 2010).

Turizm Pazarına Nüfuz Etmek:Turizm işletmeleri, yeni bir turizm ürününü pazara sürerken ya da yeni bir pazara açılırken
bu fiyatlama amacını benimseyebilirler (Kozak, 2010).

Yorumlar
  • 0 Yorum