Turizm Sosyolojisi Deneme Sınavı Sorusu #791042

Günümüzün modern turizmi, birbirine bağlı üç olgu arasındaki ilişkilerin sonucunda doğmuştur: 1. Gelişmekte ve yayılmakta olan sanayi uygarlığı verimlilik artışını sağlamış, aynı zamanda şu imkanları da beraberinde getirmiştir.

Tatil sürecinin artması ya da çalışma sürecinin azalması ve emeklilik yaşının düşürülmesi ile birlikte insanların iş dışındaki zamanlarında kullanabilecekleri daha fazla boş zamanları ortaya çıkmıştır. Bu unsurları, turizmin oluşması için birinci faktörün dört temel unsuru olarak ifade etmek mümkündür. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?


Gelir

Boş zaman

Yakınlık

Teknik imkan

İstek


Yanıt Açıklaması:

Günümüzün modern turizmi, birbirine bağlı üç olgu arasındaki ilişkilerin sonucunda doğmuştur. 1. Gelişmekte ve yayılmakta olan sanayi uygarlığı verimlilik artışını sağlamış, aynı zamanda şu imkanları da beraberinde getirmiştir. * Ücretlerin ve gelirlerin artışı nedeniyle satın alma gücü ve gelir düzeyi artmıştır, * Tatil sürecinin artması ya da çalışma sürecinin azalması ve emeklilik yaşının düşürülmesi ile birlikte insanların iş dışındaki zamanlarında kullanabilecekleri daha fazla boş zamanları ortaya çıkmıştır. Bu unsurları, turizmin oluşması için birinci faktörün dört temel unsuru olarak şu şekilde ifade etmek mümkündür:

a) Gelir b) Boş zaman c) Teknik imkan d) İstek

Yorumlar
  • 0 Yorum