Turizm Sosyolojisi Deneme Sınavı Sorusu #790913

1970’lerde turizm tanımında daha başka unsurlara yer veren tanımlamaların yapıldığı görülmektedir. Özellikle, boş zaman değerlendirmesi veya harcanması kavramı tanımlara girmeye başlamıştır.

“Turizm piknik, seyahat ve bir yerin yabancısı olan şahısların kaldıkları yerde devamlı veya geçici, asli kazanç amacına yönelik faaliyette bulunmamaları şartıyla, konaklamaları ile ilgili olarak boş zaman değerlendirilmesi, insanlar arası karşılaşmaların teşviki, yenilenmesi, korunması aynı şekilde bilgilerini arttırma imkanlarından yararlanılması yönlerinin de etkisi altındaki iktisadi, toplumsal ve hissi ilişkilerin ve olayların bütünüdür..."

1970'lerde yapılan yukarıdaki tanım aşağıdakilerden hangisine aittir?


Robert W. Meintogn

Petrargue Fortunant

Robert Glücksmann

E. Guyer-Freuler

Gustav Zedek


Yanıt Açıklaması:

1970’lerde ise turizm tanımında daha başka unsurlara yer veren tanımlamaların yapıldığı görülmektedir. Özellikle, boş zaman değerlendirmesi veya harcanması kavramı tanımlara girmeye başlamıştır. Örneğin, Gustav Zedek 1970’te yayınlanan eserinde turizmi oldukça uzun şekilde şöyle tanımlamaktadır. “Turizm piknik, seyahat ve bir yerin yabancısı olan şahısların kaldıkları yerde devamlı veya geçici, asli kazanç amacına yönelik faaliyette bulunmamaları şartıyla, konaklamaları ile ilgili olarak boş zaman değerlendirilmesi, insanlar arası karşılaşmaların teşviki, yenilenmesi, korunması aynı şekilde bilgilerini arttırma imkanlarından yararlanılması yönlerinin de etkisi altındaki iktisadi, toplumsal ve hissi ilişkilerin ve olayların bütünüdür...”

Yorumlar
  • 0 Yorum