Turizm Ulaştırması Deneme Sınavı Sorusu #1332665

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 14 Mayıs 2002 tarih ve 24755 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmış olan Hava Alanı Yapım, İşletim ve Sertifikalandırma Yönetmeliği (SHY14A)’ya göre bir hava alanının uluslararası trafiğe açılabilmesi için yönetmelikte istenen şartların sağlanarak işletme ruhsatı alınması ve hava alanı sertifika işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir. Aşağıdakilerden hangisi bu sertifikalardan biridir?


K Grubu Sertifika

L Grubu Sertifika

M Grubu Sertifika

B Grubu Sertifika

D Grubu Sertifika


Yanıt Açıklaması:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 14 Mayıs 2002 tarih ve 24755 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmış olan Hava Alanı Yapım, İşletim ve Sertifikalandırma Yönetmeliği (SHY14A)’ya göre bir hava alanının uluslararası trafiğe açılabilmesi için yönetmelikte istenen şartların sağlanarak işletme ruhsatı alınması ve hava alanı sertifika işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir. İşletme ruhsatı alan havaalanı işletmecisi, yönetmelikte belirtilen kriterleri sağlayan havaalanları için ilgili sertifikayı kendi adına tescil ettirmek zorundadır. Yönetmelik kriterlerini sağlamayan havaalanları
için sertifika alınması zorunlu değildir. Sertifikalandırılmayan hava alanlarına hava yolu işletmeleri tarafından yapılacak iniş ve kalkışlar hava yolu işletmecisi ve kaptan pilotun yetki ve sorumluluğundadır. Yönetmeliğe göre A, B ve C gurubu olmak üzere üç tip sertifika verilmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum