Türk Dili 1 Deneme Sınavı Sorusu #1365492

"Yeni inşa edilen ve her birine tuhaf yabancı adlar verilen yerleşim birimleri .............. olarak nitelenmekte sunulan “yüksek güvenlik” ile toplumdan kopuk, komşuluk ilişkilerinden uzak yeni bir yaşam tarzı oluşturulmaktadır."

"Türk mutfağının besleyici, sağlıklı yemekleri dururken bütün dünyada aşırı şişmanlığa yol açtığı bilinen ve kimi ülkelerde yasaklanan ............. (fastfood) yiyecekler, yabancı adlı menülerle sunulmakta, beslenme alışkanlıklarımız değişmektedir." İfadelerindeki boşluklara sırasıyla aşağıdakilerden hangisi gelebilir? 


apartman - aburcubur 

sosyal medya - kötü 

apart - ayaküstü 

résidence - ayaküstü  

resort - tehlikeli 


Yanıt Açıklaması:

"Yeni inşa edilen ve her birine tuhaf yabancı adlar verilen yerleşim birimleri résidence olarak nitelenmekte sunulan “yüksek güvenlik” ile toplumdan kopuk, komşuluk ilişkilerinden uzak yeni bir yaşam tarzı oluşturulmaktadır."

"Türk mutfağının besleyici, sağlıklı yemekleri dururken bütün dünyada aşırı şişmanlığa yol açtığı bilinen ve kimi ülkelerde yasaklanan ayaküstü  (fastfood) yiyecekler, yabancı adlı menülerle sunulmakta, beslenme alışkanlıklarımız değişmektedir." Doğru yanıt D'dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum