Türkçe Cümle Bilgisi 1 Deneme Sınavı Sorusu #764152

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim-fiil ile kurulmuş bir zarf-fiil grubu vardır?


Batılıların sinoloji ile uğraşmaya başlamalarından bu yana Çince isimlerin Latin harfleriyle yazımı konusunda tam bir sistem oturtulamamıştır.

Eski Türkler büyüklü küçüklü boy sistemine dayalı bir hayat tarzını benimsediklerinden uzun mesafeler ilerleseler de sosyal yapılarının getirdiği dayanışmanın sağlamlığından dağılmıyorlar, manevi yapıları bozulmuyordu.

Gökşin’le altmış üç yıl önce Kandilli Kız Lisesi’nin orta birinci sınıfında buluşmamızdan bu yana, hiç ayrılmamış olmamızın yanı sıra, sırdaşımdır, yakınımdır, derdimi döktüğüm, akıl danıştığım, tavsiyelerine uyduğum can arkadaşımdır!

Zeynep doktor gelmeden önce ortalığı siler, tozları alır, sehpaların üstündeki dergileri, gazeteleri yerleştirirken işi unutup bunları ucundan ucundan okurdu.

Soyut-somut, konu-biçim kaygılarından hiçbiriyle sınırlanmaksızın, kendini denemeci gibi her çeşit yaşantıya açık tutan bir edebiyatçı var mı?


Yanıt Açıklaması:
  • A, C, D ve E seçeneklerinde isim-fiilden türetilmiş zarf-fiil örneği bulunurken B seçeneğinde sıfat-fiilden türetilmiş zarf-fiil örneği bulunmaktadır.
Yorumlar
  • 0 Yorum