Türkçe Sözlü Anlatım Deneme Sınavı Sorusu #582961

Sözlü anlatım etkinliklerinin öğrencilerin doğru ve güzel yazmaları için başlangıç oluşturmasının nedeni nedir?


Düzgün konuşma düzgün yazma gibi bir anlatma becerisidir dolayısıyla düzgün konuşma düzgün yazma ile yakından ilgili olduğu için sözlü anlatım etkinlikleri  öğrencilerin doğru ve güzel yazmaları için başlangıç oluşturur.

Düzgün konuşma bir anlama becerisi olduğu için sözlü anlatım etkinlikleri öğrencilerin anlamlı yazılar yazmasını sağlayarak öğrencilerin doğru ve güzel yazmaları için başlangıç oluşturur.

Düzgün konuşma bir dinleme becerisi olduğu için sözlü anlatım etkinlikleri öğrencilerin farklı kaynaklardan dinledikleri ifadeleri kullanarak doğru ve güzel yazmaları için bir başlangıç oluşturur.

Düzgün konuşma bir iletişim becerisi olduğu için sözlü anlatım etkinlikleri öğrencilerin iletişime geçerek kazandıkları çeşitli bilgileri kullanarak doğru ve güzel yazmaları için bir başlangıç oluşturur.

Düzgün konuşma bir okuma becerisi olduğu için sözlü anlatım etkinlikleri öğrencilerin okuduklarından kazandıkları çeşitli bilgileri kullanarak doğru ve güzel yazmaları için bir başlangıç oluşturur.


Yanıt Açıklaması:

Konuşma ve yazma bir anlatma becerisidir. Düzgün yazmak, düzgün konuşmakla yakından ilgilidir. Bu nedenle, sözlü anlatım etkinlikleri, öğrencilerin düzgün konuşmaları kadar doğru ve güzel yazmaları içinde başlangıç oluşturur. Doğru yanıt A'dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum