Türkiye´de Felsefenin Gelişimi 2 Deneme Sınavı Sorusu #893648

Aşağıdakilerden hangisi Takiyettin Mengüşoğlu'nun ahlak felsefesine ilişkin yanlış bir ifadedir?


Etiğin (ahlak felsefesi) fenomen ve problemlerini antropolojik -ontolojik bir esastan hareket edilerek ele alınacağını bildirmiştir.

Ahlak felsefesi (etik) üzerinde yazılan yazılar, insanın somut yapısına değinmemekte, insanı, akıl, geist, istekler, psikovital ve diğer bir ad altında psişik-metafizik veya biyolojik birer kavram olarak ele almaktadırlar.

Felsefenin her dalında olduğu gibi ahlak alanında da epistemolojik temellere dayalı bir sistem çerçevesinde bir ahlak felsefesi tasviri yapmıştır.

Felsefi antropoloji, insanı somut bütünlüğü içinde ele alıyorsa, yeni ahlak felsefesi anlayışı da insanın bütün hareket ve faaliyetlerini göz önünde bulundurmak zorundadır

ahlak felsefesi (etik), fenomenlerin, antropolojik -ontolojik temellere dayanması demek, onların, varolan fenomenler olarak, kökünü insanın somut varlık bütününde bulması demektir.


Yanıt Açıklaması:

Mengüşoğlu felsefenin her dalında olduğu gibi ahlak alanında da ontolojik temellere dayalı felsefe antropoloji çerçevesinde bir ahlak felsefesi tasviri yapmıştır.

Yorumlar
  • 0 Yorum