Türkiye´nin Kültürel Mirası 2 Deneme Sınavı Sorusu #1006107

Aşağıdaki Müstakil Ressamlar ve Heykeltıraşlar Birliği ile bilgilerden hangisi doğrudur?


Bu birlikte Ratip Aşir Acudoğu, Ali Hadi Bora, Zühtü Müridoğlu, Muhittin Sebati gibi ressamlar vardır.

Bu birliği kuran sanatçılar, 1930’lu yıllarda Paris, Münih Gibi Avrupa Merkezlerinde eğitim görmüşlerdir.

Balolar, yıldönümleri, konserler, ulusal bayramlar, eğlenceler, toplantılar gibi dönemin çağdaş Türkiye’sini, Cumhuriyetin getirdiği modern yaşamı yansıtan konulara yer vermişlerdir.

Bu grup 1929-1949 arasında İstanbul, Ankara ve diğer Anadolu şehirlerini gezerek çok sayıda sergi açmıştır.

Bu birlikte Ali Avni Çelebi, Zeki Kocamemi, Refik Epikman, Cevat Dereli, Mahmud Cuda, Şeref Akdik, Nurullah Berk, Hale Asaf gibi heykeltraşlar vardır.


Yanıt Açıklaması:

Müstakil Ressamlar ve Heykeltıraşlar Birliği’nde Ratip Aşir Acudoğu, Ali Hadi Bora, Zühtü Müridoğlu, Muhittin Sebati gibi heykeltraşlar, Ali Avni Çelebi, Zeki Kocamemi, Refik Epikman, Cevat Dereli, Mahmud Cuda, Şeref Akdik, Nurullah Berk, Hale Asaf gibi ressamlar vardır. Bu birliği kuran sanatçılar, 1920’lu yıllarda Paris, Münih Gibi Avrupa Merkezlerinde eğitim görmüşlerdir. Bu grup 1929-1948 arasında İstanbul, Ankara ve diğer Anadolu şehirlerini gezerek çok sayıda sergi açmıştır. Balolar, yıldönümleri, konserler, ulusal bayramlar, eğlenceler, toplantılar gibi dönemin çağdaş Türkiye’sini, Cumhuriyetin getirdiği modern yaşamı yansıtan konulara yer vermişlerdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum