Ücret ve Ödül Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #438867

Aşağıdakilerden hangisi ödüllendirme stratejisi geliştirme sürecinin hazırlık aşamasında yapılması gerekenlerden biri değildir?


Sürecin sahibinin kim/ler olduğunun netleştirilmesi
Başkanlığını insan kaynakları yöneticisinin yaptığı, çeşitli düzeylerden yöneticilerin ve çalışanların katılacağı bir komite oluşturulması
İnsan kaynakları bölümü tarafından katılımcıların rol ve sorumlulukları belirlenmesi
Stratejisinin hazırlanması sırasında gerekli olacak bilgiler toplanması
İnsan kaynakları stratejilerinin analiz edilmesi

Yanıt Açıklaması: Ödüllendirme stratejilerinin oluşturulmasında ikinci aşama hazırlık aşamasıdır. Bu aşamada öncelikle sürecin sahibinin kimler olduğu üzerinde durulmalıdır. Ödüllendirme stratejisi sadece bir kağıt parçası değil, işletme kaynaklarının hangi hedefler doğrultusunda ne şekilde dağıtılacağına yönelik sürekli geliştirilmeye devam eden bir planlamadır. Bu nedenle Ödüllendirme stratejilerinin oluşturulmasında sürecin en üst düzeyde sahiplenilmesi gerekmektedir. Bu amaçla çeşitli düzeylerde yöneticilerin ve çalışanların katılacağı bir komite oluşturulmalıdır. Bu komitenin başkanlığını ise insan kaynakları yönetimi müdürlerinin yapması daha uygun olacaktır. Ancak bu durum ödüllendirme stratejilerinin oluşturulmasını insan kaynakları biriminin bir faaliyeti haline getirmemelidir. Bu süreç bir insan kaynakları süreci değildir, insan kaynakları tarafından desteklenen ve kolaylaştırılan bir süreçtir. İnsan kaynakları birimi bu sürece katılacakların belirlenmesinden, katılımcıların rol ve sorumluluklarının belirlenmesinden sorumludur. Sürecin sorumlularının belirlenmesinin ardından ödüllendirme stratejisinin hazırlanmasında gerekli olacak bilgilerin toplanması aşamasına geçilmektedir.
Yorumlar
  • 0 Yorum