Ücret ve Ödül Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #615896

O¨düllendirme sisteminin iki farklı boyutu bulunmaktadır. Bunlardan biri biçimsel ödüllendirme, diğeri biçimsel olmayan ödüllendirmedir. Bu iki boyutla ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?


Biçimsel ödüllendirme sistemi çalışanların ödüllendirilmesinde izlenecek biçimsel prosedürleri ve uygulamaları ifade etmektedir.

Ödüllendirme her zaman biçimsel olarak sınırları belirlenebilen bir ugulama değildir, bazen yöneticinin bir gülümsemesi veya onay jesti bile ödüllendirici olabilmektedir.

Biçimsel olmayan ödüllendirme sistemi genellikle işletmenin kültürü veya iklimiyle ilişkili bir durumdur. Biçimsel bir yöntemden ziyade bir strateji, bir vizyon, bir zihin durumudur.

Biçimsel olmayan ödüllendirme önceden planlanabilen bir ödüllendirme sistemi olup kurum kültürünün önceden ortaya çıkardığı bir durumu ifade etmektedir.

Biçimsel bir ödüllendirme sisteminin kuruluşu biçimsel olmayan sistemlere göre nispeten daha tanımlanabilir aşamalardan oluşmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

D seçeneğindeki verlen ifade ''Biçimsel olmayan ödüllendirme önceden planlanabilen bir ödüllendirme sistemi olmaktan ziyade kurum kültürünün zamanla ortaya çıkardığı bir durumu ifade etmektedir.'' olması gerektiğinden yanlıştır. Buna göre doğru cevap D'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum