Uçuş Harekat Deneme Sınavı Sorusu #1263545

Hava trafik hizmetlerinde hava sahaları ICAO tarafından sınıflandırılmış ve bu sahalarda verilen hizmetler tanımlanmıştır. ICAO tarafından yapılan bu sınıflandırmaya göre D sınıfı hava sahasının tanımı aşağıdakilerden hangisidir?


İçerisinde IFR ve VFR uçuşlara izin verilir ve tüm uçuşlara ATC hizmeti sağlanır, IFR uçuşlar diğer IFR uçuşlardan ayrılır ve VFR uçuşlar hakkında trafik bilgisi verilir. VFR uçuşlar, diğer tüm uçuşlar hakkında trafik bilgisi alır.

İçerisinde IFR ve VFR uçuşlara izin verilir ve tüm uçuşlara ATC hizmeti ve ayırmalar sağlanan hava sahasıdır.

İçerisinde IFR ve VFR uçuşlara izin verilir ve tüm uçuşlara ATC hizmeti ve diğer IFR uçuşlardan ayırmalar sağlanır. Tüm uçuşlar uygulamada trafik bilgisi alır.

İçerisinde sadece IFR uçuşlara izin verilir ve tüm uçuşlara ATC hizmeti ve ayırmalar sağlanan hava sahasıdır.

İçerisinde IFR ve VFR uçuşlara izin verilir ve tüm uçuşlara ATC hizmeti, IFR uçuşlar ile diğer IFR ve VFR uçuşlar arasında ayırmalar sağlanır. VFR uçuşlar IFR uçuşlardan ayrılır ve diğer VFR uçuşlar hakkında trafik bilgisi alınır.


Yanıt Açıklaması:

D sınıfı hava sahası: İçerisinde IFR ve VFR uçuşlara izin verilir ve tüm uçuşlara ATC hizmeti sağlanır, IFR uçuşlar diğer IFR uçuşlardan ayrılır ve VFR uçuşlar hakkında trafik bilgisi verilir. VFR uçuşlar, diğer tüm uçuşlar hakkında trafik bilgisi alır.

Yorumlar
  • 0 Yorum