Uçuş Harekat Deneme Sınavı Sorusu #858039

Aşağıda verilenlerden hangisinde havaalanı güvenlik seviyesi ve karşılığında içeriği doğru verilmiştir?


Beyaz (Durağan):Kritik noktalarda izleme görevleri artırılır.

Sarı (Belirgin risk düzeyi):Özel eğitimli birimler ve acil durum ekipleri alarmda bekletilir. Hükümet ve kamu tesisleri geçici olarak kapatılabilir.

Kırmızı (Ciddi tehdit seviyesi): Ulusal standartlar uygulanır.

Turuncu (Yüksek risk seviyesi): Güvenlik birimleri arasındaki koordinasyon kontrol edilir. Halka açık yerlerde tedbirler üst seviyede alınır.

Beyaz (Durağan):Özel eğitimli birimler ve acil durum ekipleri alarmda bekletilir. Hükümet ve kamu tesisleri geçici olarak kapatılabilir


Yanıt Açıklaması:

Güvenlik otoritesi tarafından havaalanlarına yönelik terör, saldırı veya sabotaj tehlikesi söz konusu olduğunda güvenlik seviyeleri normal seviyenin üzerine çıkarılabilir. Havaalanları Güvenlik Alarm Durumu Planları, yetkili otoriteler tarafından hazırlanır ve onaylanıp yürürlüğe girer. Genel olarak güvenlik seviyeleri ve içeriği aşağıdaki gibidir:

• Beyaz (Durağan): Ulusal standartlar uygulanır. • Sarı (Belirgin risk düzeyi): Kritik noktalarda izleme görevleri artırılır. • Turuncu (Yüksek risk seviyesi): Güvenlik birimleri arasındaki koordinasyon kontrol edilir. Halka açık yerlerde tedbirler üst seviyede alınır. • Kırmızı (Ciddi tehdit seviyesi): Özel eğitimli birimler ve acil durum ekipleri alarmda bekletilir. Hükümet ve kamu tesisleri geçici olarak kapatılabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum