Ulaştırma Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #1255364

  1. Bir taşıtın önünde giden başka bir taşıtı kurallara uygun ve güvenli bir şekilde geçebilmesi için, sürücünün görebilmesi gereken minimum uzunluktur.
  2. Taşıt sürücüsünün yol üzerinde gördüğü bir engele çarpmadan durabilmesi için gerekli minimum görüş uzaklığıdır.
  3. Aynı zamanda fren emniyet uzunluğu olarak da adlandırılır.
  4. Bir kavşağa yaklaşan sürücünün hızını emniyetli bir şekilde kavşağın durumuna göre ayarlayabilmesi için kavşakta görüşü zorlaştıran herhangi bir engelin bulunmaması ve kavşağın tümünde iyi bir görüş alanı sağlanmış olmasına denir.

Yukarıdakilerden hangileri, duruş görüş uzunluğu ile ilgili bilgilerdir?


I-II

I-III

II-III

I-IV

III-IV


Yanıt Açıklaması:
  • Geçiş görüş uzunluğu: Bir taşıtın önünde giden başka bir taşıtı kurallara uygun ve güvenli bir şekilde geçebilmesi için, sürücünün görebilmesi gereken minimum uzunluktur.
  • Yatay görüş uzunluğu: Bir kavşağa yaklaşan sürücünün hızını emniyetli bir şekilde kavşağın durumuna göre ayarlayabilmesi için kavşakta görüşü zorlaştıran herhangi bir engelin bulunmaması ve kavşağın tümünde iyi bir görüş alanı sağlanmış olmasına yatay görüş uzunluğu denir.
  • Duruş görüş uzunluğu: Taşıt sürücüsünün yol üzerinde gördüğü bir engele çarpmadan durabilmesi için gerekli minimum görüş uzaklığıdır. Aynı zamanda duruş uzunluğu ya da fren emniyet uzunluğu da denir.
Yorumlar
  • 0 Yorum