Ulaştırma Sistemleri Ve Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1380184

Demir yolu taşımacılığında yük taşımayla ilgili vagon ve tren planlamasını yapan görevli kimdir?


Başrepartitör

Repartitör

Ambar Şefi

Lojistik Müdürü

Lojistik Şefi


Yanıt Açıklaması:

Başrepartitör: Hareket müdürlüklerinde, bölgesi içerisinde yük taşımaları ile ilgili olarak vagon ve tren planlaması gibi faaliyetleri yerine getiren, hareket müdürü ve hareket müdür yardımcısına karşı sorumlu olan görevliyi ifade etmektedir.

Repartitör: Repartitörler, bir bölge içerisindeki hat kesimlerinin yük taşımaları ile ilgili vagon ve tren bilgilerini toplayıp değerlendirmekte ve sonucunu başrepartitöre sunmakla görevli personellerdir

Ambar Şefi: Lojistik müdürlükleri ve lojistik şefliklerinin bulunduğu yerlerde lojistik  müdürü/şefine karşı sorumlu olarak müşteri ilişkileri ve yükleme boşaltma hizmetlerini yapan ambar görevlisine ambar şefi denilmektedir.

Lojistik Müdürü: Gar ve ambar müdürlüklerinin bulunduğu yerdeki müşteri ilişkileri  ve yükleme boşaltma hizmetlerinin yapıldığı iş yerinin yönetimini üstlenen ve bu konu ile ilgili bütün idari yetkileri elinde bulunduran kişi olarak tanımlanabilmektedir.

Lojistik Şefi: Gar/ambar ve istasyon şefliklerinin bulunduğu yerdeki müşteri ilişkileri  ve yükleme boşaltma hizmetlerinin yapıldığı iş yerinin lojistik faaliyetlerle ilgili orta düzey yöneticisi, lojistik şefi olarak tanımlanmaktadır

Yorumlar
  • 0 Yorum