Ulaştırma Sistemleri Ve Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #668444

  1. Taşıma talebi, bu hizmet için belirlenen fiyata büyük ölçüde duyarlıdır.
  2. Zorunlu ihtiyaçlara cevap veren ürün, ham madde ya da yarı mamullerde taşıma hizmeti talebi fazla değişiklik göstermez
  3. Zorunlu ihtiyaç kapsamında olmayan materyaller ile seyahat amaçlı yolcu taşımacılığında talepler azalım gösterebilmektedir.
  4. Farklı taşıma alternatiflerinin sayısına bağlı olarak taşımacılığa ilişkin talep daralmaları son derece sınırlı kalırken belirli bir taşımacılık türü için fiyat; taleplerin oluşmasında aşırı düzeyde belirleyici olabilmektedir.

Taşıma hizmetinin fiyatı ile ilgili olarak yukarıda verilenlerden hangisi doğrudur?


Yalnız I

II ve III

III ve IV

I, II, III ve IV

II, III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Taşıma talebi, bu hizmet için belirlenen fiyata büyük ölçüde duyarlıdır. Buna karşılık zorunlu ihtiyaçlara cevap veren ürün, ham madde ya da yarı mamullerde taşıma hizmeti talebi fazla değişiklik göstermezken, bu türde olmayan materyaller ile seyahat amaçlı yolcu taşımacılığında talepler azalım gösterebilmektedir. Dolayısıyla farklı taşıma alternatiflerinin sayısına bağlı olarak taşımacılığa ilişkin talep daralmaları son derece sınırlı kalırken belirli bir taşımacılık türü için fiyat; taleplerin oluşmasında aşırı düzeyde belirleyici olabilmektedir. Doğru cevap E'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum