Ulaştırma Sistemleri Ve Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #668743

Taşımacılık faaliyetleri ulusal ve küresel ekonominin en önemli ve vazgeçilmez bileşenlerinden birisi olduğu düşünüldüğünde aşağıdakilerden hangisi doğrudur?


Yetersiz altyapı taşımacılık faaliyetleri için bir engel değildir.

Gelişmekte olan ekonomiler geniş ulaşım ağlarına sahiptirler.

Altyapı sorunları nedeniyle pazara sunulamayan ürünler nedeniyle herhangi bir kayıp söz konusu olmamaktadır.

Taşımacılık ya da ulaşım faaliyetlerinin bir ülkede gelişmiş olmasının iş olanaklarının artması açısından pozitif bir katkısı yoktur.

Ulaşım ve taşımacılık faaliyetleri ülkelerin kendi içerisinde ekonomik entegrasyonuna katkı sağladığı gibi, küresel düzeyde ülkelerin ekonomik ilişkilerinin artmasına ve daha da gelişmesine imkân tanımaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Soruda verilen ifadeyle paralel olarak "Ulaşım ve taşımacılık faaliyetleri ülkelerin kendi içerisinde ekonomik entegrasyonuna katkı sağladığı gibi, küresel düzeyde ülkelerin ekonomik ilişkilerinin artmasına ve daha da gelişmesine imkân tanımaktadır". ifadesi doğrudur. Gelişmiş ülkeler gelişmiş ulaşım ağına sahiptir gelişmekte olan ülkeler ise bu yönde atılım halindedir. Taşımacılık ya da ulaşım faaliyetlerinin bir ülkede gelişmiş olmasının iş olanaklarının arttırır. Altyapı olanaklarının taşımacılık faaliyetlerinin aksamandan yürümesi için yeterli olması gerekir.

Yorumlar
  • 0 Yorum