Uluslararası Hukuk 1 Deneme Sınavı Sorusu #1254186
- Bir anlaşma açık bir şekilde çekince konulmasına izin veriyorsa taraflar diğer tarafların kabulü gerekmeden çekince koyabilir.
- Bir antlaşmanın konu ve amacından anlaşmanın bir bütün olarak uygulanmasının tarafların anlaşmayla bağlanma rızasının esaslı bir şartı olduğu anlaşıldığında taraflar çekince koyamaz.
- Bir antlaşma bir milletlerarası örgütün kurucu belgesi olduğu zaman ve başka türlü öngörmedikçe, çekincenin tüm taraf devletlerce kabulü gerekir.
- Antlaşma başka türlü öngörmedikçe, bir çekince,çekinceyi kabul etmiş olan devletin rızası alınarak geri alınabilir.
Uluslararası antlaşmalara çekince konulmasıyla ilgili olarak verilen bilgilerden hangileri doğrudur?
Yalnız I |
Yalnız III |
I ve III |
II, III ve V |
III, IV ve V |
Görüşmeci Devletlerin sınırlı sayısından ve bir antlaşmanın konu ve amacından antlaşmanın bütün taraflar arasında bir bütün olarak uygulanmasının her birinin antlaşmayla bağlanma rızasının esaslı bir şartı olduğu anlaşıldığı zaman, bu çekince bütün tarafların kabulünü gerektirir. Bir antlaşma bir milletlerarası örgütün bir kurucu belgesi olduğu zaman ve başka türlü öngörmedikçe, bu çekince o örgütün yetkili organının kabulünü gerektirir. Antlaşma başka türlü öngörmedikçe, bir çekince her zaman geri alınabilir, ve çekinceyi kabul etmiş olan bir Devletin rızası geri alma için gerekli değildir.
Yorumlar
- 0 Yorum