Uluslararası İletişim Deneme Sınavı Sorusu #648585

  1. Kitle iletişim esnasında kurulan iletişim en az iki kişi arasında gerçekleşir. Bu nedenle kaynak ve alıcı arasında bir kutuplaşma söz konusudur.
  2. Kitle iletişim esnasında kurulan iletişim çoğunlukla tek yönlüdür. Bu nedenle kaynak ve alıcı arasında bir kutuplaşma söz konusudur.
  3. Kitle iletişim esnasında kurulan iletişim karşılıklıdır. Bu nedenle kaynak ve alıcı arasında bir kutuplaşma söz konusudur.
  4. Kitle iletişim esnasında kurulan iletişim farklı rolleri ve dolayısıyla farklı ilişkileri içerir. Bu nedenle kaynak ve alıcı arasında bir kutuplaşma söz konusudur.
  5. Kitle iletişim esnasında kurulan iletişim çoğunlukla bireyseldir. Bu nedenle kaynak ve alıcı arasında bir kutuplaşma söz konusudur.

Yukarıda verilen bilgilerden hangisi kitle iletişimin özellikleri açısından doğru olarak değerlendirilir?


I.

II.

III.

IV.

V.


Yanıt Açıklaması:

Kitle iletişim sürecinde hedef kitleyi toplumun değişik kesimlerinden gelen, farklı özelliklee sahip bireyler oluşturur. Kaynak, hedef kitlede yer alan bireyleri çoğunlukla tanımaz. Kitle iletişim esnasında kurulan iletişim çoğunlukla tek yönlüdür. Hedef kitlenin anında yanıt vermesi olasılığı dışlanmaktadır. Bu nedenle kaynak ve alıcı arasında bir kutuplaşma söz konusudur. Doğru cevap B’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum