Uluslararası İşletmecilik Deneme Sınavı Sorusu #1309173

Aşağıdakilerden hangisi “yabancı dağıtımcı” kavramını açıklamaktadır?


Bir ihracatçı için sözleşme altında çalışan ve sıklıkla, depolama, satış, özendirme ve satış sonrası hizmetler gibi pazarlama işlevlerini yerine getirerek ihracatçının ismiyle ihracatçının ürünlerini ulusal bir pazar ya da bölgede dağıtan yabancı pazardaki aracıdır.

Belli bir ülke ya da bölgede ihracatçıyı temsil etmek ve ihracatçının ürünlerinin tamamını satmak üzere ihracatçıyla anlaşan bir aracıdır.

Uluslararası işletmecilik işlemlerindeki ürünleri satın alma ve satma amaçlı siparişleri bir komisyon karşılığında işleyen aracıdır.

Genellikle deneyimsiz bir müşteri işletme için çalışan bir ihracat acentesidir.

Müşterilerin çok sayıda işletmeden toplanmış ürünleri araştırabilecekleri, karşılaştırabilecekleri ve satın alabilecekleri dijital pazarlar kuran aracılardır.


Yanıt Açıklaması:

Yabancı dağıtımcı, bir ihracatçı için sözleşme altında çalışan ve sıklıkla, depolama, satış, özendirme ve satış sonrası hizmetler gibi pazarlama işlevlerini yerine getirerek ihracatçının ismiyle ihracatçının ürünlerini ulusal bir pazar ya da bölgede dağıtan yabancı pazardaki aracıdır. Diğer seçenekler, sırasıyla, imalatçı temsilcisi, acente, ihracat yönetim şirketi ve internetteki aracı kavramlarını açıklamaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum