Uluslararası İşletmecilik Deneme Sınavı Sorusu #1309306

Bazı işletmelerin, kaynak kıtlığına olumlu katkı yapmak üzere güneş panelleri yoluyla kendi elektrik tüketimlerini karşılama yoluna gitmesi, işletme çevresinin sağladığı aşağıdaki faydalardan hangisine örnek oluşturmaktadır?


Fırsatların ve tehditlerin belirlenmesi

İmaj Geliştirme

Büyüme yönünün belirlenmesi

Sürekli öğrenme

Rekabetle başa çıkma


Yanıt Açıklaması:

Bir işletme ve çevresi arasında yakın ve sürekli bir ilişki vardır. Bu etkileşim işletmenin güçlenmesine ve kaynaklarını daha etkin kullanmasına yardımcı olur. Çevrenin özelliklerinin doğru okunması, işletmenin başarısına katkıda bulunması yanında aşağıdaki faydaları sağlayacaktır.

  • Fırsatların ve tehditlerin belirlenmesi: Böylece işletme fırsatları değerlendirebilecek şekilde kaynak tahsisi yapabilecek ve zorluklara karsı hazırlıklı olabilecektir.
  • Büyüme yönünün belirlenmesi. Çevrenin analizi, işletmenin büyümesi ve faaliyetlerini genişletmesi için doğru alanların tespit edilmesini sağlayacaktır.
  • Sürekli öğrenme: Çevrenin analizi, yöneticilerin zorluklarla basa çıkmasında yöneticilerin işlerini kolaylaştırır. Yöneticiler işletmeyle ilgili öngörülen değişimleri yapabilmek için gerekli yetenek, anlayış ve bilgilerini güncellemek için motive olurlar.
  • İmaj Geliştirme: Çevrenin anlaşılması, işletmenin faaliyette bulunduğu çevreye hassasiyet göstererek imajını geliştirmesine yardımcı olur. Örneğin bazı işletmeler, kaynak kıtlığına olumlu katkı yapmak üzere güneş panelleri yoluyla kendi elektrik tüketimlerini karşılama yoluna gitmektedirler.
  • Rekabetle başa çıkma: Çevrenin analizi aynı zamanda işletmenin rakiplerini analiz etmelerine yardımcı olur ve işletme kendi stratejisini buna göre yeniden şekillendirebilir.
Yorumlar
  • 0 Yorum