Uluslararası İşletmecilik Deneme Sınavı Sorusu #1309441

Küreselleşme ve çokuluslaşma karşılaştırıldığında aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Müşterilerin kendi yerel zevk ve isteklerine uygun ürünler talep etmesi küresel çevrede etkin bir durumdur.

Finansal piyasaların çokuluslaşması, ulaştırma alanında yaşanan ilerlemeler çokuluslaşmanın olduğu bir ortamda mümkündür. 

C¸in ve Endonezya gibi üretken ve düşük maliyetli emeğe dayalı ekonomilerin gelişmesi, küreselleşmeyi çekici kılan bir etkendir.

Çokuluslaşma, yerel bağlı işletmelerin rekabet üstünlüklerini köreltir.

Eşbiçimlileşme eğilimi çokuluslaşmayı çekici kılan bir yönüdür. 


Yanıt Açıklaması:

A, B, D ve E seçeneklerinde yer verilen ifadeler küreselleşme ve çokuluslaşma karşılaştırmasında doğru ifadeler değildir. Örneğin, müşterilerin kendi yerel zevk ve isteklerine uygun ürünler talep etmesi küresel değil çokuluslu çevrede etkin bir durumdur. Eşbiçimlileşme eğilimi çokuluslaşmayı değil küreselleşmeyi çekici kılan bir yönüdür. Çokuluslaşma değil küreselleşme yerel bağlı işletmelerin rekabet üstünlüklerini köreltir. Finansal piyasaların çokuluslaşması değil küreselleşmesi, ulaştırma alanında yaşanan ilerlemeler çokuluslaşmanın değil küreselleşmenin olduğu bir çevrede yaşanabilir. 

Ancak, C seçeneğinde yer verilen "C¸in ve Endonezya gibi üretken ve düşük maliyetli emeğe dayalı ekonommilerin gelişmesi küreselleşmeyi çekici kılan bir etkendir." ifadesi doğru bir ifadedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum