Uluslararası İşletmecilik Deneme Sınavı Sorusu #1309366

Gelişmekte olan ülkelerle ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?


Gelişmekte olan ülkelerini gelişme hızları yeterince yüksek değildir.

Dünya ticaret hacminin %20’si gelişmekte olan ülkeler tarafından gerçekleştirilmektedir.

Gelişmekte olan ülkelerden oluşan BRICS, Brezilya, Romanya, Hindistan, Çin ve Singapur ekonomilerinden oluşmaktadır.

2025’te Fortune 500 listesinde gelişmekte olan ülke kökenli çokuluslu işletmelerin oranının %10 civarında olacağı tahmin edilmektedir.

Kaynak, piyasa ve verimlilik arayışlarında gelişmekte olan ülkeler doğrudan yabancı yatırım yönelimlerinde öne çıkmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Gelişmekte olan ülkeler gelişmemiş ülkeler ile gelişmiş ülkeler arasında geçiş aşamasında olan ülkelerdir ve bunların gelişme hızı oldukça yüksektir. BRICS olarak anılan gelişmekte olan ülkeler topluluğu Brezilya, Rusya, Hindistan, C¸in ve Güney Afrika’dan oluşmaktadır. Dünya ticaret hacminin yarısı gelişmekte olan ülkeler tarafından gerçekleştirilmektedir. Yaşanan ekonomik gelişme paralelinde gelişmekte olan ülke vatandaşlarının harcanabilir gelir potansiyelleri de genişlemektedir. Bu nedenle, kaynak, piyasa ve verimlilik arayışlarında gelişmekte olan ülkeler doğrudan yabancı yatırım yönelimlerinde öne çıkmaktadır. 2025 yılı itibariyle Fortune 500 listesinin %45 oranında gelişmekte olan ülke kökenli çok uluslu işletmelerden oluşacağı öngörülmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum